Sep 19, 2014

List of Indian States That Have Hindi as an Official Language

 The following is a list of Indian States that have Hindi as an Official Language.
  
S.No.States
1Bihar
2Chhattisgarh
3Arunachal Pradesh
4Haryana
5Himachal Pradesh
6Jharkhand
7Madhya Pradesh
8Punjab
9Uttar Pradesh
10Uttarakhand

Sep 15, 2014

Important Questions for upcoming exam

1- Who is the 16 th loksabha speaker ?
Answer : Sumitra Mahajan.


2- French open Men's 2014 winner ?
Answer: Rafel nadal (spain)


3- French open Women's 2014 winner ?
Answer: Maria sharapova (Russia)


4- 29th state of India ?
Answer: Telangana


5- First chief minister of Telangana ?
Answer: K Chandrasekhar Rao


6-What is the fullform for EPE that was in news?
Answer: eastern peripheral expressway


7-Newly elected Israeli president ?
Answer: Reuven Rivlin


8- 2014 Australian open Men's title winner ?
Answer : Stanislas Wawrinka


9-2014 Australian open WoMen's title winner ?
Answer: Li Na


10-What is the nationality of Stanislas Wawrinka ?
Answer : switzerland


11-What is the nationality of Li Na ?
Answer: China


12- who received last telegram in india ?
Answer : Rahul Gandhi


12- Present railway minister of india ?
Answer: sadananda gowda


13-From which country India acquired INS Vikramaditya ?
Answer: Russia


14- Who is the winner of " Australian Open in badminton women's title " ?
Answer: Saina Nehwal.